dimarts, 10 de novembre del 2009

RECOMANACIONS PER EMPRAR EL CAMÍ


El Camí de Cavalls té una amplada d’entre 0,5 i 3 metres segons els seus trams.
Per prevenir i poder passar amb tranquil·litat el Consell Insular va expropiar el dret de pas de 5 metres d’ample. Així si ens trobam a la vegada gent o cavalls en diferent sentit de ruta no passa res si només invadim uns metres a cada banda. Però teniu en compte que si sortiu d’aquests límits moltes vegades estareu dins propietat privada.

NORMES DE CONSERVACIÓ:
*Recordau que el camí és per a senderistes, bicicletes i cavalls.
*Deixau sempre tancades les barreres que us trobeu al camí per evitar que el bestiar pugui sortir.
*Deixau el camí com us agradaria trobar-lo: enduis-vos els fems, fins i tot els orgànics, i tirau-los als contenidors específics.
*Evitau qualsevol risc de foc. Les fogueres estan absolutament prohibides. No tireu llosques de cigarret durant el recorregut.
*Queda prohibit transitar pel Camí de Cavalls amb qualsevol tipus de vehicle motoritzat. Excepte en els casos d'interès públic pevists en l'article 8.2 de la Llei 13/2000.

RECOMANACIONS
*Si feis ruta a l’estiu, teniu en compte que de juny a setembre sol fer molta calor. Procurau organitzau-vos per planificar bé les rutes i els llocs d’avituallament i aprofitar les hores de menys calor.
*Sigueu respectuosos amb l’entorn, els animals, la flora i fauna. Recordau que la amabilitat amb la gent del camp sempre ha estat una característica de respecte.
*Planificau-vos l’excursió. Començau d’hora i deixau prou temps per tornar abans del vespre.
*Consultau la previsió meteorològica i observau els senyals de la natura.
*Duis sempre l’equipament adequat: capell i ulleres de sol, protector solar i repel·lent d’insectes a l’estiu. Així com abundant aigua i menjar. I a l’hivern abundant roba d’abric i per a la pluja i el vent. Portau també el calçat adequat.
*Tingueu una bona ruta descobrint i assaborint l'encant del Camí de Cavalls.
*Duis el mòbil per a qualsevol imprevist.
*Recordau que el número d’emergències és el 112.